Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Het jaar van de Hanzesteden

Negen historische Hanzesteden in het oosten van het land vieren samen het Hanzejaar 2023; Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle.

In de middeleeuwen nog kleine nederzettingen aan het water, die zich door succesvolle handel en samenwerking wisten op te werken. Monumentale stadspoorten en sierlijke koopmanshuizen herinneren nog aan die rijke tijd. Nu, zo’n 800 jaar later, wordt daar een jaar lang feestelijk bij stilgestaan, met een scala aan evenementen. Er zijn gezamenlijke activiteiten, maar elke stad heeft ook zijn eigen programma. Zo biedt Zutphen een ‘Dinner in the Sky’ aan, waarbij op vijftig meter boven de stad gegeten kan worden. In Deventer is de Oude Mariakerk het bruisende middelpunt van de voorstelling ‘de Hanze Experience’ die het publiek op een bijzondere manier kennis laat maken met de middeleeuwen. 

 apr. t/m dec.  visithanzesteden.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren