Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik had beloofd foto’s te maken, maar…

Toen een goede vriend onlangs 75 werd en een feestelijke lunch aanbood aan familie en vrienden, vroeg hij mij foto’s te maken als leuke blijvende herinnering. Ik was blij dat voor hem te kunnen doen en ben die middag enthousiast bezig geweest om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen. Je kunt je voorstellen hoe groot mijn verbijstering was toen bleek dat alle foto’s mislukt zijn. Geen idee hoe het kan dat de camera mij in de steek heeft gelaten. Zo voel ik mij nu ook richting mijn vriend. Ik schaam me kapot en heb het hem nog niet durven opbiechten. Kan ik dit nog goedmaken?   Diederik

Ik kan me helemaal voorstellen hoe u zich nu voelt, maar zoiets kan voorkomen en u heeft het niet expres gedaan. Dus allereerst zou ik met een bosje bloemen naar die vriend gaan en het eerlijk vertellen. Natuurlijk is het leuk voor uw vriend om een blijvende herinnering te hebben aan die heugelijke dag, maar ik zeg altijd: de ‘echte foto’s’ maak je met je hart en die zitten daar voor altijd veilig in opgeborgen.

Wat u zou kunnen doen om hem toch te verrassen met iets blijvends, is alle adressen of telefoonnummers vragen van diegenen die aanwezig waren. Als het lukt buiten hem om is dat aan te raden, want dan is de verrassing straks des te groter. Vervolgens vraagt u aan iedereen afzonderlijk of zij een foto hebben waar zij samen met de jarige op staan, die naar u te sturen met een beschrijving van wanneer die foto is gemaakt en tevens een handgeschreven verjaardagswens toe te voegen. Zodra u alles binnen heeft plakt u dat allemaal in een mooi (foto)boek!

Ik weet zeker dat iedereen begrip heeft voor deze tegenslag en dus mee wil werken zodra u hen de reden van uw verzoek vertelt, want ook zij vinden het vast leuk om deze vriend te verrassen als dank voor en als toegift op de verjaardagslunch.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren