Abonnementen service: 035 - 2019505

Fietsroute: De IJsseldelta

Flevoland heeft geen eigen Nationaal Landschap, maar het Overijsselse gebied De IJsseldelta ligt voor een deel in de Noordoostpolder. Bekijk de fietsroute hier.

Nationaal Landschap de IJsseldelta omvat het gebied rond de monding van de IJssel en strekt zich uit vanaf het historische Zwolle tot aan het Ketelmeer. Hoewel er diverse mooie steden en poldergebieden – waaronder een van de oudste polders van Nederland: de Mastenbroekerpolder – liggen, is de IJsseldelta vooral een waterrijk gebied: naast de IJssel en het Ketelmeer vallen ook het Zwarte Water, het Zwarte Meer en vele beken, kreken, weteringen en sloten onder het gebied.

Het Nationale Landschap is te zien als een afspiegeling van de strijd tegen het water. Polders, terpen en oude zeedijken vormen een belangrijk deel van het gebied. Een belangrijk deel van de IJsselmonding is het Ketelmeer, dat voor het grootste deel in Flevoland ligt en een beschermd Natuur 2000-gebied is. Vanaf de dijken in de Noordoostpolder heeft u een prachtig uitzicht over het Ketelmeer en de IJsseldelta.

Bron: Fietsen123.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren