Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

EEN VOS UIT OSS

De meisjesnaam van Jenny van ter Beek is Vos. En wat spaar je dan… Ze woont ook nog in Oss, maar dit terzijde. “Ik spaar een jaar of 25 vosjes. Ik ben niet fanatiek, want dan staat straks ons hele huis vol. Ik heb er nu een stuk of vijftig. In allerlei soorten en maten.

Van steen, hout, koper, glas, tin, kunststof, geoxideerd staal, noem maar op. Met het verzamelen van vosjes in de vorm van knuff eltjes ben ik gestopt, want daar zijn er zo veel van. Ik heb ook geen opgezette vos. Is me wel ooit aangeboden, maar dat staat me tegen.” Jenny werkt in de zorg. Ze heeft vosjes in de vorm van mokken, kruikenzakken, afbeeldingen.

Ze staan in de woonkamer en slaapkamer, maar ook in de tuin. “Een heel bijzondere is een wandbord met twee vossen en ik heb ook een foto van een vos die een muis bespringt. Ziet u, mijn moeder werd vroeger muis genoemd.” Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren