Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

5 tips voor de perfecte smoothie

Smoothies zijn een goede manier om wat extra vitaminen binnen te krijgen, mits u de portiegrootte beperkt houdt. Vijf tips voor de perfecte smoothie.

1. Voeg altijd groente toe aan een smoothie

Een smoothie met fruit alleen is vaak lekker zoet, maar ook rijk aan suiker. Bovendien is een smoothie nou juist een ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen. Verwerkt daarom vooral restjes groente uit de groentela in uw smoothie, zoals worteltjes, spinazie, avocado, boerenkool, bloemkool.

2. Neem liever een minder grote smoothie

U raakt minder snel vol van een smoothie dan van losse groente en fruit. Het is dan ook verleidelijk er een lekker grote portie van te nemen. Maar in een glas smoothie van 250 milliliter zit al gauw 30 gram suiker, doordat er vaak meerdere porties fruit en groente in zitten. Neem daarom liever een wat kleinere portie: gebruik bijvoorbeeld maar 100 gram fruit en vul de rest aan met groenten. En bedenk dat er ook in groenten suiker zit. Spinazie, broccoli of boerenkool zijn laag in suikers.

3. Duik in de diepvries

Diepvriesfruit en – groenten zijn perfect voor in een smoothie. Ze bevatten dezelfde gezonde voedingsstoffen, maar zijn een stuk goedkoper en langer houdbaar. Als u groente of fruit uit de vriezer in een smoothie doet, hebt u geen ijsklontjes nodig. Het drankje wordt er iets dikker en kouder van.

4. Voeg nooit vruchtensap toe

Vruchtensap zit vol verborgen suikers. Gebruik om de smoothie vloeibaarder te maken liever water, melk, yoghurt of een plantaardige vervanger zoals sojamelk, havermelk of amandelmelk. Ook kokoswater of koude thee is lekker.

5. Gebruik geen honing of andere suikers

Een smoothie is zoet genoeg als u er fruit in doet. Siroop, honing of andere suikervervangers zijn evengoed ‘toegevoegde suikers’ en laten u alleen maar wennen aan een zoete smaak.

Auteur: Franca van Dalen
Bron: Gezondheidsnet.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren