Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wat een dilemma

Uw mobiliteit is een groot goed. Als u ouder wordt, is het belangrijk dat u nog lang van uw auto gebruik kunt maken. Niet alleen voor boodschappen, familie- of ziekenhuisbezoek, maar ook om mee te blijven doen in de samenleving.

Voor vrijwilligerswerk of om een concert of museum te bezoeken. Maar wat als uw rijvaardigheid achteruitgaat en u onzekerder wordt? Veel ouderen kiezen er dan voor de spits te vermijden, ze ontlopen de snelweg en rijden niet meer in het donker of bij slecht weer. Dat is een manier. Op onze redactie komen meldingen binnen dat de politie bij kleine verkeersvergrijpen van oudere auto­bestuurders een gezondheidskeuring en een rijtest opleggen. Is dat eerlijk? Dat doen ze niet bij hetzelfde vergrijp van een jongere automobilist.

Is dat dan geen leeftijds­discriminatie? Vergeet niet: ouderen maken in het verkeer relatief weinig ongelukken, juist omdat ze voorzichtiger zijn. Maar aan de andere kant: ik zie in het verkeer ook ouderen zo voorzichtig rijden dat het juist gevaarlijk wordt en ik vraag me af of dat nog wel veilig is. Uw (klein)kind zal maar aangereden worden door een bestuurder op hoge leeftijd. Of het zal jezelf als senior maar overkomen dat je iemand verwondt, of erger. Ik zou het mezelf nooit vergeven. Wat een dilemma, want je kunnen voortbewegen en mee blijven doen is ook heel belangrijk. Wat vindt u? Laat het ons weten via meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren