Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Den Haag presenteert zich als stad van Escher

Onder meer met speciale tentoonstellingen in Kunstmuseum Den Haag en museum Escher in Het Paleis, tal van publieksactiviteiten en in stijl aangeklede gebouwen in de binnenstad viert Den Haag dit jaar het 125ste geboortejaar van Maurits Cornelis Escher (1898-1972). Vogels die in vissen veranderen, water dat omhoog stroomt, twee handen die elkaar tekenen…

Op het werk van Escher raak je nooit uitgekeken. In zijn kunst creëert de graficus illusies die de kijker voortdurend op het verkeerde been zetten. Kunstmuseum Den Haag exposeert in de tentoonstelling ‘Escher – Andere wereld’ met de beroemde tekeningen in combinatie met ruimtelijke installaties en sculpturen van het Belgische kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. Daarin staan de terugkerende thema’s van Eschers werk als ‘oneindigheid’ en ‘onmogelijkheid’ centraal.  kunstmuseum.nl  escherinhetpaleis.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren