Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De zeehond van Saskia ‘Ze is speels en nieuwsgierig’

“Je bouwt een band met ze op, maar je moet altijd oppassen, want het zijn en blijven roofdieren”, vertelt Saskia Visser (49) uit Den Burg. Saskia is dierenverzorgster in zeehonden- en vogelopvangcentrum Ecomare op Texel.

Ze is op de foto bezig met het voeren van de grijze zeehond Annie (15), die in 2007 als puppy bij Ecomare binnenkwam. “We hebben hier zeehonden die permanent bij ons verblijven en zeehonden die ernstig ziek of gewond op het strand zijn gevonden. Deze laatste gaan eerst in quarantaine, krijgen intensieve zorg en wanneer ze weer fit en gezond zijn, worden ze terug naar zee gebracht.”

Soms gaat dat niet meer, zoals bij Annie. Nadat zij was opgevangen, bleek zij niet in staat voor zichzelf te zorgen in de zee, daarom behoort ze nu alweer vijftien jaar tot de vaste bewoners. Saskia:

“We hebben nu tien gewone zeehonden, twee grijze zeehonden en een ringelrob, die hier vast verblijven in de bassins. Twee keer per dag is er een voerpresentatie en kunnen de bezoekers zien hoe de zeehonden gevoerd worden. Annie is mijn favoriet, want ze is speels en altijd erg nieuwsgierig.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren