Abonnementen service: 035 - 2019505

Toneelstuk over bezetting Indonesië

Er is momenteel veel publieke aandacht en publiciteit rond de politieke discussie over het Nederlandse slavernijverleden. In het theater wordt al langer aandacht besteed aan de donkere kant van onze koloniale geschiedenis.

Zo gaat op 19 januari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag ‘Gelukzoekers op Sumatra’ in première, een meeslepende voorstelling, die na het succes van ‘De tolk van Java’ en ‘Lichter dan ik’ opnieuw de onderbelichte kant van de Nederlandse bezetting van Indonesië toont.

Het toneelstuk is gebaseerd op de in die tijd scandaleuze romans ‘Rubber’ (1931) en ‘Koelie’ (1932) van Madelon Székely-Lulofs, een schrijfster die haar tijd ver vooruit was. Verhalen over ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom, die tot op de dag van vandaag hun sporen nalaten. Het toneelstuk is de komende maanden overal in het land te zien. t/m 1 apr.   korthalsstuurman.nl/ gelukzoekers-op-sumatra

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren