Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Hij kuste haar wel heel intiem….

Wij hebben met een groepje vrienden en kennissen oud en nieuw gevierd. Daarbij vloeide de alcohol rijkelijk. Of het aan de drank lag of niet, maar mij viel het op dat mijn man het
wel héél gezellig had met een dame in het gezelschap. Bij het ‘gelukkig nieuwjaar’-wensen zoenden ze elkaar ook nog ’s op de mond. Uiteraard heb ik hem op zijn gedrag aangesproken. Er was volgens hem niets om me druk om te maken; het was allemaal heel onschuldig. Moet ik het hier nu bij laten, vind je, of moet ik nog serieus hierover met hem in gesprek gaan?

Daphne

Dat nieuwjaarsfeestje heeft u een flinke emotionele kater bezorgd. Begrijpelijk, want het is niet fijn om te zien dat je beschonken man het heel gezellig heeft met een andere dame en ook nog eens die ‘vreemde lippen’ zoent. Dat is geen leuk begin van het nieuwe jaar.

U heeft hem er al op aangesproken en hij deed het af als heel onschuldig, maar voor u is het nog niet klaar. Dat ligt er denk ik in dat hij uw gevoelens niet serieus nam tijdens uw gesprek erover. Immers, zeggen dat u zich er niet druk om moet maken en dat het onschuldig was, geeft u het gevoel dat hij niet beseft dat hij u gekwetst heeft en bovendien uw gevoelens ook nog eens als overdreven bestempelt. Ik weet niet hoe u het gesprek bent begonnen, maar daar kan zijn ietwat gevoelloze reactie aan liggen. Indien u hem heeft verweten dronken geworden te zijn en aan de haal te gaan met een ander, kan dat hem in het nauw gedreven hebben, waardoor hij zich genoodzaakt voelde zich te verdedigen. Met als gevolg dat hij geen verantwoordelijkheid nam voor zijn gedrag.

U voelt zich nog steeds naar over het gebeuren, dus u kunt alsnog een keer de dialoog aangaan, maar begin met uw gevoelens te uiten. Want laten we eerlijk zijn: u bent gekwetst en dat kwam waarschijnlijk voort uit jaloerse gevoelens en de angst hem kwijt te raken? Hoe fijn is het dat u dat na al die jaren nog voelt! Laat hem dat weten en hij zal niet alleen heel anders naar zijn gedrag kijken, maar het opent ook zijn ogen ten opzichte van uw nog steeds aanwezig liefde; iets wat hij waarschijnlijk als vanzelfsprekend is gaan zien. Die kus kan zomaar het begin zijn van een nieuwe dimensie in uw relatie, waardoor het een prachtig 2023 wordt waarin u elkaar opnieuw ontdekt!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren