Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Amerika-correspondent Marieke de Vries: ‘Het is vooral heel hard werken’

Marieke de Vries (50) studeerde Journalistiek in Zwolle en kwam via Stads-TV Rotterdam bij SBS ‘Hart van Nederland’ terecht. Vervolgens werd ze verslaggever bij de NOS. Ze was jarenlang correspondent in China en sinds 3,5 jaar doet ze nu verslag vanuit Amerika. Aan MAX Magazine vertelt ze over haar avontuurlijke bestaan in het buitenland.

Van ‘Hart van Nederland’ naar de prestigieuze NOS! Twee werelden die niet dicht bij elkaar staan…

“Dat was in de periode na de moord op Pim Fortuyn. Voor veel gevestigde media, ook de NOS, was dat een moment van introspectie; doen we het allemaal wel goed en staan we wel genoeg in contact met de samenleving? Moeten we meer luisteren naar wat er onder de bevolking leeft? Dat was precies het succes van ‘Hart van Nederland’; dicht bij de mensen. De hoofdredacteur is zelfs nog door de NOS uitgenodigd om uit te leggen hoe ‘Hart van Nederland’ dingen aanpakte. In die slipstream ben ik toen aangenomen.”

Was dat een droom van je?

“Ik weet nog dat we in mijn studententijd weleens tegen elkaar op zaten te bluffen wat we later zouden worden. Niemand durfde ooit de NOS te noemen, dat was toen nog echt een ivoren toren, waar je toch nooit terechtkwam. Maar ik ga niet zeggen dat dit een uitgekomen droom is, daar ben ik iets te nuchter voor. Het is vooral heel hard werken en zorgen dat je goed bent in je vak waardoor je iets bereikt.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees verder in het MAX Magazine van deze week. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren