Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Help de ontredderde ouderen in Albanië

Al sinds 2010 ondersteunt stichting MAX Maakt Mogelijk de projecten in Noord-Albanië van stichting Doe Iets Goeds. Deze winter keerden Dick en Hélène Wesselingh er terug na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie.

Het was een mooi weerzien met alle ouderen en andere mensen die zij kennen. Maar ze zijn ook geschrokken van de leegloop in het land; daardoor zijn er nog meer ouderen alleen achtergebleven. Zij treffen er ontredderde ouderen in tranen, die de extreem gestegen voedselprijzen niet kunnen betalen en daardoor nauwelijks iets te eten hebben. Dankzij de donatie van MAX Maakt Mogelijk worden er deze winter zakken meel rondgebracht tot grote opluchting en dankbaarheid van de mensen.

Ook dat nog…
Tot overmaat van ramp wordt Albanië deze winter ook nog eens getroffen door overstromingen, met name de ouderen kunnen praktisch niet meer aan voedselproducten komen. Ook hier biedt MAX Maakt Mogelijk uitkomst en voedselpakketten (ter waarde van veertig euro) kunnen worden verdeeld aan de hand van lijsten, waarop de namen van zo’n 250 ouderen zijn vermeld.

Lekke daken
Maar ook de woonsituatie van een aantal mensen is bar slecht. Met name de forse lekkages waardoor het water regelmatig in de huisjes staat, zijn zorgelijk. Dick Wesselingh en zijn schoonzoon Arben gaan met een klein bouwteam in januari en februari bijvoorbeeld bij twee huisjes kijken wat er moet gebeuren om de lekkages te verhelpen.

Wilt u de ouderen in Albanië helpen de wintermaanden door te komen? Maak uw donatie over naar: stichting MAX Maakt Mogelijk IBAN: NL33INGB 000 000 4567 onder vermelding van Winter Albanië.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren