Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Heeft u weleens kniepertjes gegeten?

Toen ik vanuit Veenendaal naar het mooie IJsselmuiden verhuisde, maakte ik op oudjaarsavond kennis met de platte, knapperige wafeltjes. Vooral met een flinke dot slagroom bleken ze overheerlijk te zijn! Eén nadeel: na twaalven kun je ze bijna niet meer eten zonder te kruimelen. De platte vorm staat namelijk symbool voor het jaar dat al ontvouwen is. Vanaf de start van het nieuwe jaar moeten de wafeltjes dus secuur worden opgerold.

Vandaar ook de dubbele benaming; kniepertjes en rolletjes. Aan deze geinige traditie moest ik denken toen ik mijn laptop opstartte voor mijn eerste column voor MAX Magazine. Een nieuw avontuur ligt als een rolletje voor me. Wat Ten Paleize me allemaal zal brengen weet ik nog niet, maar als u net zo gezellig bent als de kijkers van ‘Tijd voor MAX’, komt het helemaal goed. Qua actualiteiten vallen we gelukkig met de neus in de boter. 2023 zal een jaar vol historische hoogtepunten zijn. Zo zal koning Willem-Alexander op 30 april zijn tienjarig regeringsjubileum vieren en een week later, op 6 mei, wordt koning Charles met veel pracht en praal gekroond en gezalfd. Het Prinsjesdagdebuut van prinses Alexia belooft eveneens veel goeds en dan heb ik het nog niet eens gehad over Amalia’s eerste bezoek aan het Caribisch deel van ons koninkrijk. Het programma van de reis loopt van 27 januari tot 9 februari, dus reken maar op een hoop mooie en vrolijke beelden!

Uiteraard staan er dit jaar ook weer enkele staatsbezoeken op de planning. Slowakije is al bevestigd en in de wandelgangen worden Spanje (inkomend) en België (uitgaand) genoemd. Het zal nog wel een flinke uitdaging worden om alles aan bod te laten komen in deze rubriek, maar ik ga de uitdaging graag aan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren