Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Boek en plaat

Mieke van As uit Oss verzamelt al veertig jaar (ansicht)kaarten over lezen en boeken. Dat behoeft enige uitleg. Zij vertelt: “Ik was vijftig jaar bibliothecaris in Oss.

Zo’n veertig jaar geleden begon ik ansichtkaarten te verzamelen met daarop iets met boeken. Een omslag, tekst of lezende mensen. Nog steeds struin ik museumwinkels en gewone boekwinkels in binnen- en buitenland af op zoek naar exemplaren. Soms krijg ik ze. Ze zijn niet zo makkelijk te vinden. Ik ben al blij als ik er twee vind die ik nog niet heb. Intussen staat de teller op 700.  De meeste kaarten heb ik in verzamelmappen.” Ze maakt ook zelf foto’s van mensen die iets met een boek doen en van schrijvers die één van hun boeken signeren. Dan heeft de columnist van deze rubriek misschien nog een verrassing in petto. Hij werkt nu aan zijn zeventiende boek.

“Zal ik een foto van mij en één van mijn boeken naar u mailen?” “Dat zou ik zeer op prijs stellen.” Ook met uw verzameling in MAX Magazine?

Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren