Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn laatste column

Enige tijd geleden liet Peter Contant, de hoofdredacteur van dit mooie weekblad, mij weten dat hij deze rubriek in het nieuwe jaar anders wilde gaan invullen. Dat is geen drama, al gebiedt de eerlijkheid me wel te zeggen dat ik het zal missen. Al sinds de allereerste uitgave in maart 2013 heb ik voor MAX Magazine een column mogen schrijven: tien jaar maar liefst. En wat is eervoller dan zo lang wekelijks je mening en je ideeën te mogen delen met een snel stijgende groep lezers: honderdduizenden inmiddels!

Of Peter een glazen bol op zijn bureau heeft staan weet ik niet, maar een vooruitziende blik heeft hij zeker. Onlangs ben ik getroffen door een herseninfarct en dat betekent dat ik mezelf voorlopig op de eerste plaats moet zetten. Moeilijk voor iemand die zo verknocht is aan zijn werk als ik.

Bij een afscheid hoort een woord van dank. In de eerste plaats aan kritische medelezer Friso Leunge en eindredacteuren Mireille Rameau en Theo Eijspaart, die mijn foutjes altijd op tijd ontdekten en verwijderden. En ook ú wil ik graag bedanken. Velen van u lazen kritisch mee en kwamen regelmatig met opmerkingen en suggesties. Voor een columnist is zoiets goud waard. Het geeft je kans wat toe te lichten en soms kwamen er ook ideeën uit voor nieuwe bijdragen. Dank dus voor de respectvolle wijze waarop u meedacht!

Tien jaar MAX Magazine: dat zijn meer dan 500 columns: een aantal waar ik trots op ben en die ik stuk voor stuk graag voor u heb geschreven. Ik ga het missen. Het was een eer om te mogen doen en dank voor het lezen!

Agenda 2022 Koninklijk huis
25 december
De kersttoespraak van koning Willem-Alexander zal dit jaar worden uitgezonden op zondag 25 december (eerste kerstdag) om 13.00 uur op NPO 1. Die dag is er ook een Oranje jarig; prins Bernhard wordt 53 jaar.

Lezers van MAX Magazine zullen ook in het nieuwe jaar wekelijks op de hoogte worden gehouden van het wel en wee van de koningshuizen in binnen- en buitenland. Josine Droogendijk gaat voor ons vanaf volgende de rubriek invullen. Ze volgt de royals al jaren op de voet en schrijft daar blogs, vlogs en columns over. Ook schuift ze regelmatig aan bij ‘Tijd voor MAX’. Josine zal in haar rubriek ook uw vragen over het koningshuis beantwoorden. Heeft u een vraag? Stuur die dan naar redactie@maxmagazine.nl onder vermelding van ‘Ten Paleize’.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren