Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Te emotioneel om DE en/of-rekening te veranderen

Bijna twee jaar geleden is mijn vrouw overleden. Wij hebben (hadden) een ING Betaalrekening met en/of. Ik kan het nog steeds niet over mijn hart verkrijgen om haar naam te vervangen door die van één van mijn kinderen. Kan ik het niet zo laten?    H. Steen

U bent denk ik niet de enige die daar moeite mee heeft. Veel echtparen willen ook niet de hogere AOW voor alleenstaanden nemen, als hun man of vrouw in een verpleegtehuis opgenomen wordt. Daar hebben ze het recht toe, maar aan de andere kant: ze zijn toch niet alleenstaand! Het geeft ze een ongemakkelijk gevoel.

U heeft uiteindelijk de keuze uit twee mogelijkheden. Of u stopt helemaal met de rekening en laat het geld op een andere rekening overboeken, of u gaat verder met één van uw kinderen. Banken laten beide mogelijkheden open. Essentie van de en/of-rekening is dat beide gemachtigden geld op de rekening kunnen storten, maar ook geld op kunnen nemen. Bij het ouder worden speelt mee dat de rekening toegankelijk is voor de één, als de ander (wellicht tijdelijk) niet in staat is geld op te nemen of rekeningen te betalen.

Ondanks uw verdriet zou ik u om die reden altijd adviseren toch weer een en/of-rekening te openen met één van uw kinderen. Wellicht heeft u er minder moeite mee door de huidige rekening te sluiten en een nieuwe rekening met één van de kinderen te openen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren