Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De donkere kamer van Hallyday

Piet-Hein Ankersmit (78) is vanaf het prille begin hartstochtelijk fan van de Belgisch-Franse zanger en filmacteur Jean-Philippe Smet. U kent vast zijn artiestennaam wel: Johnny Hallyday (1943-2017).

“Hij trad voor het eerst in 1963 in het Concertgebouw op en ik was erbij. Daarna ben ik bij circa vijftien concerten geweest. In Amsterdam, Brussel, Parijs en andere plaatsen. In het begin van de jaren zestig ontmoette ik hem bij het circus Toni Boltini en tekende hij mijn eerste plakboek.” De ‘Hallyday-kamer’ van de gepensioneerde kok is donker om verkleuring van alle voorwerpen te voorkomen. “Ik heb zo’n 150 boeken, duizend stuks vinyl, confectie van zijn kledinglijn, wijn, duizend foto’s en ansichtkaarten, plus heel veel merchandise, zoals chocolade en aanstekers.” Hallyday was het Franse antwoord op Elvis Presley, maar was in ons land nooit zo succesvol of het moeten zijn hits ‘Pour moi la vie va commencer’ en ‘Tes tendres années’ zijn. Piet-Hein: “Zijn shows waren tot op hoge leeftijd geweldig en ook de films waarin hij speelde.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren