Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Dieren hebben geen dubbele agenda’

“Eigenlijk heb ik maar één hond en dat is Guus (5), die gevlekte”, zegt Nancy Praamstra (54) uit De Waal. “Die andere hond is mijn oppashond Boef (6), die is van mijn zoon. Die heb ik vijf dagen per week wanneer mijn zoon aan het werk is.

Ze kunnen het heel goed vinden met elkaar. Ze komen allebei uit het asiel. Dat vind ik belangrijk. Op deze manier kun je honden een nieuwe kans geven. Ik heb altijd honden gehad en zou me een leven zonder hond niet meer voor kunnen stellen. Ik voel echt vriendschap met een hond. Het is niet zo dat ik mijn hele levensverhaal aan ze vertel hoor, maar ik praat wel tegen ze. En heb het idee dat ze me begrijpen. Ik ben sowieso gek van dieren.” Honden zijn dan ook niet de enige viervoeters die Nancy heeft. “Wij hebben naast Guus ook nog paarden, varkens en katten.

Van alles wat. Ik vind het ontzettend gezellig om dieren om me heen te hebben. Ik hou ook echt van dieren. Ik heb meer met dieren dan met sommige mensen. Dieren zijn tenminste echt trouw, die hebben nooit een dubbele agenda. En dat kan je van mensen niet altijd zeggen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren