Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Onze opvattingen verschillen als dag en nacht

Ik ben stapelgek verliefd op een man die ik via internet heb leren kennen. Onze eerste gesprekjes waren uiteraard nog aftastend en gingen over koetjes en kalfjes. Maar nu leren we elkaar steeds beter kennen en praten ook over bijvoorbeeld maatschappelijke problemen. Nu blijkt dat hij er totaal andere opvattingen op na houdt als ik. Daar ben ik enorm van geschrokken. Dat kan toch nooit goed gaan samen?   Jessica

Bij ‘stapelgek verliefd’ moet juist het verstand wakker geschud worden. Natuurlijk ben ik ook een aanhanger van dat romantische beeld over die verliefdheid waarbij alles altijd van een leien dakje gaat, maar we weten toch allemaal op onze leeftijd dat dat maar voor weinigen is weggelegd. Wat ik begrijp uit uw brief is dat u na de ‘aftastende fase’ de diepere lagen ontdekt en schrikt van zijn andere opvattingen.

Gelukkig… u begint weer helder te denken. Of deze relatie een kans van slagen heeft, dat weet nog niemand en dat ligt geheel aan u beiden. Wat ik u kan aanraden is het boek ‘Vind Je Eindman’ van Carla Ketelaar te lezen. Zij beschrijft daarin onder meer waar je op moet letten wil je een geslaagde, liefdevolle relatie aangaan. Wat is nu echt belangrijk in een relatie, waar moet je kritisch op zijn en waarop niet. Zoals: kijk eerst naar de zes belangrijke karaktereigenschappen (bereidheid tot ontwikkeling, emotionele openheid, integriteit, volwassenheid/verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen, positieve levenshouding) en daarna pas naar de persoon en zijn gewoontes.

Dus indien u de juiste keuze maakt qua karaktereigenschappen, zou het zomaar kunnen zijn dat u beiden als volwassenen met uw verschillende inzichten over maatschappelijke onderwerpen om kunt gaan en dus een liefdevolle relatie kunt laten opbloeien. Want zoals zij zegt: een ‘prins’ mag ook op een grijs paard zitten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren