Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Moet onze boom er nu toch aan geloven?

Op onze trouwdag heeft mijn man Ben een lindeboom geplant in de achtertuin van het huisje dat we toen betrokken. We zijn inmiddels 59 jaar verder, Ben leeft helaas niet meer, maar onze boom staat er nog in volle pracht. Een probleem is wel dat hij alle zon wegneemt uit de tuin en het huis in het donker zet. Eigenlijk moet hij weg, dan kan ik weer genieten van licht en zonnestralen. Maar het gaat me zo aan het hart, Ben was er zo trots op… Wat adviseer jij?

Nelleke

Een boom omhakken is altijd triest, zelfs als er geen emotionele waarde aan zit. Wat een mooi initiatief trouwens van wijlen uw man om een lindeboom te planten op de dag van uw trouwen. De linde wordt namelijk ook wel de ‘liefdesboom’ genoemd vanwege het hartvormige blad.

Symbolisch gezien beschermt deze boom geliefden en geeft troost wanneer het nodig is. Nu u dit leest, twijfelt u waarschijnlijk nog meer, maar ik wil hier wel eerlijk over zijn. Toch denk ik dat uw man u alle zon en licht toewenst en als dat betekent dat die boom weg moet, dan zij het maar zo. U kunt bij een erkend boombedrijf informeren naar de kap (zij weten wel of er een vergunning nodig is), of mogelijke snoei. Mocht het toch kappen worden, dan kunt u dat plannen op een speciale dag zodat u er een ceremonie ter ere van uw man en uw beider liefde van maakt. Daarna kunt u een nieuwe mooie struik of boom laten planten op de dan vrijgekomen plek en de wens uitspreken dat deze met liefde vanuit de hemel en met uw zorg tot volle bloei komt. Liefdevoller afscheid nemen van deze linde kan het denk ik niet.

Daarnaast, maar ik weet niet hoe creatief u bent, kunt u natuurlijk wat bladeren drogen en die later in een schilderijlijst plakken, of laten plastificeren zodat u toch altijd een aandenken heeft.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren