Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX Opinie Panel: verdeeld over Qatar

Gaat u het WK op tv volgen? Vindt u dat Nederland een officiële afvaardiging moet sturen naar Qatar? Gaat Oranje de finale halen? Deze en andere vragen stelden wij aan 3.000 leden van het MAX Opinie Panel. De meningen zijn verdeeld…

Het WK ‘leeft’ bij ongeveer de helft van de ondervraagden. 28% wil alle wedstrijden van het Nederlands elftal volgen, 14,5% een paar en ruim 7% gaat proberen zo veel mogelijk wedstrijden te zien. Bijna 48% gaat niet kijken, 13,5% zegt dat uit principe te doen.

Geen afvaardiging sturen
Over het sturen van een officiële afvaardiging is het panel duidelijker. Ruim 55% vindt dat het beter is geen afvaardiging te sturen naar Qatar, zo’n 35% vindt het toch wel belangrijk dat we ons daar laten zien. Als redenen om tóch te gaan – men mocht meerdere antwoorden geven – noemt het panel dat we het dan daar over de mensenrechten kunnen hebben (42%), dat we eventuele gasleveringen kunnen bespreken (47%) en dat het een goede plek is om andere wereldleiders te ontmoeten (46%). Voor de meeste ondervraagden (71,5%) is het sturen van wat ministers of staatssecretarissen wel genoeg. Bij de panelleden die vinden dat we géén afvaardiging moeten sturen vindt een meerderheid (61%) dat we de leiders daar dan het gevoel geven dat we achter hun beleid staan en ook dat we daarmee weinig sympathie hebben voor de duizenden slachtoffers die bij de bouw zijn gevallen (70,5%).

Brazilië favoriet
‘Wie gaat dit WK winnen?’, was ook een vraag die we stelden. Bij ons MAX-panel zijn Brazilië en Duitsland favoriet, maar ook Frankrijk, Argentinië en Nederland dicht men kansen op de titel toe. Bijna de helft van de ondervraagden (47,5%) heeft nog geen idee wie dit jaar gaat winnen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren