Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Voor de kleinkinderen ‘t mooiste cadeau’

“Mijn kleindochters Lotte (12) en Julia (7) zijn allebei helemaal gek van paarden en pony’s, en kleinzoon Stijn (7) houdt ervan om samen met opa de klusjes in en om de stal te doen”, zegt Margriet Meijer (65) uit Eierland.

“Angel (20) is eigenlijk bedoeld als gezelschapspony voor een ander paard dat we hier hebben lopen, maar zo zien mijn kleinkinderen het niet. In hun ogen is Angel ‘hun’ paardje en daar zijn ze heel trots op. Ik weet het nog heel goed, Lotte was amper vier jaar oud en helemaal in de wolken toen ze Angel voor het eerst zag.

Lotte nam de pony aan het touwtje en zei tegen de mevrouw waar we de pony ophaalden: ‘Ik zet hem zelf wel op de trailer!’ Mijn kleinkinderen zien Angel als een heel mooi cadeau. Daar kan geen sinterklaascadeau tegenop!” Ook de kleinste glundert van oor tot oor zodra ze op Angels rug zit. Gevraagd naar het favoriete hapje van de pony, moet Margriet een beetje lachen. “Nou, eigenlijk alles gaat erin als koek. Ze lust alles, behalve spruitjes”, grinnikt ze. Pony’s kunnen gerust dertig jaar of nog ouder worden, dus Margriets kleinkinderen kunnen er voorlopig nog van genieten. “Dat doen ze zéker!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren