Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Griekse zwerfhond van Olivier

De geboren Amstelvener Olivier Soffer (50) herinnert zich de ontmoeting met zwerfhond Ormos (2) nog heel goed. “Mijn vrouw en ik waren op vakantie op het Griekse eiland Samos.

We zaten in het prachtige havenstadje Ormos te eten bij ons favoriete restaurant op het strand. Van een groepje straathondjes die overleven op de restjes van de keukens trok eentje met hele lieve ogen onze aandacht. Maar we zeiden meteen tegen elkaar: “Dit gaan we niet doen. We hebben al een hond en de kids zijn net het huis uit.” Ik kon het niet laten hem wel even te helpen met zijn klitten en teken en won zijn vertrouwen. Op de terugrit met de motor bleef het hondje ons volgen.

Helemaal naar ons hotel.” Van de hoteleigenaars mocht hij met ons mee, op ons balkon, niet in de kamer. Onze band werd alsmaar hechter en toen we na twee dagen te horen kregen dat-ie naar de opvang mocht, kregen we het moeilijk. We besloten hem daar de volgende dag even op te zoeken om te kijken hoe het ging. Bij het geluid van onze motor was hij door het dolle heen, zo blij. Toen besloten we om hem toch maar mee naar huis te nemen en daar hebben we nog geen dag spijt van! Hij is al helemaal maatjes met onze andere hond Shiva. Ormos is de liefste hond die je je kan wensen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren