Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De katten van Hélène

“Het is een heel apart stel, die twee katten van mij”, zegt Hélène Wiesenhaan (51) uit Haarlem, over haar katten Pip (8) en Lilly (6). “Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar soms is er opeens kortsluiting en hebben ze ruzie met elkaar.

Meestal blijft het bij stoeien, maar het kan er ook heel fel aan toe gaan. Dat komt vooral door Pip, die is heel onberekenbaar. Je moet hem echt kennen om zijn fratsen te begrijpen. Ik zie aan zijn lichaamshouding en de manier waarop hij kijkt precies hoe hij zich voelt en weet dan of ik hem kan aaien of niet. Als je je niet aan zijn regels houdt en hem aanraakt terwijl hij geen zin heeft, bijt hij of krijg je een tik. Niet hard, maar wel een waarschuwing.

Lilly is heel anders, dat is de liefheid zelve. Ze is een beetje een sul en schrikt als ze opeens wordt aangevallen door Pip.” Hélène is fotograaf van beroep en kan zich een leven zonder haar twee eigenwijze katten niet meer voorstellen. “Ze zijn zo gezellig in huis! En ze kunnen je ook heel goed troosten als je verdrietig bent of je ziek voelt. Dan komen ze echt naast of op je zitten. Dat is hun manier om hun liefde te tonen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren