Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Wat een ramp!’

Een zwartwitfoto met een militair die een burgerslachtoffer van de Zeeuwse Watersnoodramp van 1953 in veiligheid brengt.

Dat is het beeldmerk en daarmee de blikvanger voor de Maand van de Geschiedenis met dit jaar als thema ‘Wat een ramp!’. Een maand lang worden overal in Nederland de meest uiteenlopende publieksactiviteiten georganiseerd die betrekking hebben op historische catastrofes en andere tragedies die ons in de loop der eeuwen zijn overkomen. Hoe hebben we die overleefd en zijn we er ook wijzer van geworden?

Er zijn voorstellingen, tentoonstellingen, workshops, lezingen, festivals, fi etsroutes en wandelexcursies. Meer dan 550 activiteiten. Ze staan allemaal bij elkaar in een online agenda op de website van de Maand van de Geschiedenis. Essayist van het evenement is dit jaar historicus Beatrice de Graaf. Ze schreef een verhaal over de rol die de overheid in het verleden bij crisisbeheersing speelde.

In oktober voor vijf euro te koop bij de boekhandel. hele maand oktober maandvandegeschiedenis.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren