Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Opgelicht met energiebesparing

Het eerste halfjaar van 2022 maakten oplichters ruim 38 miljoen euro buit met verschillende trucs. Fraudeurs grijpen nu de hoge energieprijzen aan om consumenten pootje te lichten.

Via echt lijkende nepmails uit naam van energiemaatschappijen lonkt een korting op uw energierekening als u uw gegevens invult via de meegestuurde link of QR-code. Vervolgens is de kans groot dat u gebeld wordt door een persoon uit naam van de bank of die energiemaatschappij die tijdelijk uw geld veilig wil stellen. Pas hiervoor op. Grote kans dat dit een oplichter is. Zorg dus dat u altijd alert bent bij dit soort mailtjes of telefoontjes. Banken en bedrijven zullen u nooit vragen om uw geld tijdelijk naar derden over te maken.

Overweegt u om uw huis te verduurzamen, let dan ook goed op waar u koopt. Er zijn online valse webwinkels waarop warmtepompen of isolatiemateriaal tegen aantrekkelijk lage prijzen te koop worden aangeboden. Na betaling ontvangt u niets. Zoek online naar erkende bedrijven met betrouwbare reviews voordat u iets wilt bestellen. En, als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren