Abonnementen service: 035 - 2019505

Bejubelde Rembrandt tijdelijk terug in Nederland

Liefhebbers van Hollandse meesters doen zichzelf tekort als ze geen bezoek brengen aan de bijzondere tentoonstelling waarmee het Mauritshuis het jubileumjaar afsluit.

Het Haagse museum dat 200 jaar bestaat, heeft voor de gelegenheid tien topschilderijen uit The Frick Collection in New York kunnen lenen. Eén van de geëxposeerde doeken is het bejubelde Zelfportret van Rembrandt uit 1658, een schilderij van de buitencategorie. Volgens kenners misschien wel zijn beste werk. Negen van de tien bruiklenen zijn nooit meer in Europa aan het publiek getoond nadat zij meer dan een eeuw geleden naar Amerika werden verscheept. Wie niet in de gelegenheid is om te gaan kijken, of zich juist goed op een bezoek wil voorbereiden, kan heel veel informatie vinden op de website van het Mauritshuis, waar onder meer met gesproken columns veel over de achtergronden van de geëxposeerde werken en kunstenaars van deze tentoonstelling met toppers uit de Gouden Eeuw wordt verteld.

t/m 15 jan.
mauritshuis.nl 070-3023456

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren