Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Charly Luske: over Tanja Jess

Tanja ontmoette ik bij de musical ‘Boyband’. Ik speelde de leadzanger en zij de choreografe. We werden verliefd. Ik was 22, zij 33. Tanja komt uit een ander milieu dan ik.

Zij uit een intellectueel gezin, ik uit een Amsterdams ondernemersgezin. Hoe zij in het leven staat, past uiteindelijk beter bij mij. Ik ben redelijk impulsief, kort door de bocht en kan primair reageren. Tanja is socialer, bedachtzamer, lief en geduldig. Zij heeft mij geleerd om de dingen van meerdere kanten te bekijken. Liet mij zien hoe het ook kan. Je moet elkaar niet willen veranderen, maar je kunt wél leren van elkaar. En zonder Tanja had ik misschien wel helemaal geen kinderen gehad. Met kinderen was ik nog helemaal niet bezig. Omdat Tanja ouder is, speelde die wens wel in haar leven. Ik sprong in het diepe en voelde dat het wel goed zou komen. Op mijn 24ste werd Alice geboren, daarna Bobby. Jong vader worden heeft mij goed gedaan. Het leven ging opeens niet meer alleen over mij.

We overleggen bijna alles. Ik wil haar mening weten, ook zakelijk. Soms ga ik toch op mijn intuïtie af en neem ik een risico. Tanja is dan nog aan het wikken en wegen. Maar uiteindelijk steunen we elkaar altijd. ‘Doen’, zei ze bijvoorbeeld toen ik wilde meedoen aan ‘The Voice of Holland’, nu elf jaar geleden. Best een gok. Of je ligt er snel uit, hoort nooit meer iets óf het betekent een defi nitieve doorbraak. Mijn carrière heb ik te danken aan het programma. Door die keuze kan ik nu mijn eigen shows produceren. Wat het geheim van onze relatie is?

Kijken naar wat je hebt. Wat goed is in je relatie en werken aan hetgeen niet goed is. Natuurlijk kennen wij onze ups en downs. Welke langdurige relatie niet? Moet je een relatie dan opgeven als het even niet loopt? Ik denk dat stellen te snel uit elkaar gaan, omdat de één verliefd is op een ander of één van beiden een keer vreemd is gegaan. Is dat ‘alleenrecht’ op de ander echt zo belangrijk? Je kunt ook onderzoeken of je de relatie een andere vorm wilt geven. Dat doen wij. Maak een balans op en praat met elkaar. Bij ons zijn de plussen veel groter dan de minnen. Ik ben gelukkiger met Tanja dan zonder.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren