Abonnementen service: 035 - 2019505

ZIJ HEEFT HET ROER HELEMAAL OVERGENOMEN…

Na een tijdje ‘latten’ is mijn vriendin een halfjaar geleden bij mij in huis komen wonen. Al vrij snel ging zij het huishouden regelen zoals zij dat gewend was, zonder rekening te houden met mijn gewoontes. Zij bepaalt wat wanneer gebeurt en hoe; van de tijd waarop gegeten wordt tot de manier waarop de was gedaan wordt. Ik voel me een vreemde in mijn eigen huis…

Ronald

 

Ik vind het bijzonder dat ik weer een brief krijg die gaat over problemen na het aangaan van samenwonen. Juist omdat ik degene was die, toen ik ‘jong’ was, diverse malen het lef had om toch wel heel snel mijn sleutel te geven aan de toen in mijn ogen geliefde ‘voor altijd’.

Zo ongeveer op mijn veertigste ben ik daarmee gestopt. Nu ik de zestig jaar bijna bereik en mijn beslissingen van toen als volslagen liefdes-kamikazegedrag bestempel, krijg ik brieven van lezers (van mijn leeftijd of ouder) die mijn gedrag van toen vertonen. En echt, dat prijs ik. Gewoon doen, en vertrouwen hebben. Maar… op onze leeftijd vergt het opnieuw accepteren van een inwonende geliefde toch echt veel meer vooronderzoek dan toen we jonger waren en we ons nog makkelijker konden aanpassen.

U heeft al geruime tijd ‘gelat’ en toch bleek de dame in kwestie ineens uw hele leven in uw eigen huis over te nemen. Terwijl zij dat dominante gedrag daarvoor helemaal niet vertoonde. Ik ga dan ook, na vele brieven over het drama na een nieuwe liefde in huis nemen gelezen te hebben, iedereen nogmaals waarschuwen. Op onze leeftijd hebben wij veel meegemaakt. We zijn vaak gevallen en evenzovele malen opgestaan.

Dat heeft iedereen op zijn en haar kracht gedaan; al of niet met dierbaren. En iedereen heeft een overlevingsmechanisme. Wellicht heeft het overdreven ‘zorgzame’ gedrag dat uw dame nu vertoont haar doen overleven bij intieme relaties. Een gedrag dat zij nog niet hoefde te laten zien toen uw liefde nog niet zo vastgelegd was. Vraag haar waarom zij nu zo anders is dan tijdens uw ‘lat’-periode. Het zal wellicht haar ogen openen en haar rust en vertrouwen geven wanneer u haar ervan overtuigt dat u haar juist accepteerde zonder al dat overdreven geregel dat zij nu vertoont.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren