Abonnementen service: 035 - 2019505

MIJNVRIEND EN IK ZIJN TE HARD VAN STAPEL GELOPEN

Toen ik mijn huidige vriend leerde kennen, raakte ik halsoverkop verliefd op hem. Dat dat nog kan op deze leeftijd, ik ben 76, had ik niet kunnen vermoeden. De verliefdheid was wederzijds en we besloten al snel samen te gaan wonen. Hij heeft zijn huis opgezegd en is bij mijingetrokken. Maar na een halfjaar vertoont de relatie al scheuren en in ieder geval ik betwijfel sterk of we wel zo’n verstandige keuze hebben gemaakt. Maar om hem nu de deur te wijzen…

Iris

Die roze bril doet zijn werk; ongeacht welke leeftijd. Begrijpelijk dat u overdonderd was toen u weer vlinders voelde op uw leeftijd en het wederzijds bleek te zijn. Begrijpelijk ook dat u zo veel mogelijk samen wilde zijn.

Iets minder begrijpelijk is het dat u, met de huidige huizencrisis, zo snel het risico heeft genomen om definitief samen te gaan wonen en zelfs één huis op te geven. Maar gedane zaken nemen geen keer en u zult voorlopig uw huis moeten blijven delen schat ik zo in, want het is moeilijk nieuwe woonruimte te vinden momenteel.

Gaan samenwonen op latere leeftijd is natuurlijk best moeilijk. Er is immers zo veel verleden dat we met ons meedragen en er zijn gewoonten in ons leven geslopen die moeilijk af te leren zijn. Daarnaast zijn er ook nog de wederzijdse familiebanden die een stempel kunnen drukken op een nieuwe relatie. Ik weet niet waardoor de relatiescheuren bij u zijn ontstaan, maar om de puzzel passend te krijgen is veel doorzettingsvermogen vereist. En daar wordt u nu beiden toe uitgedaagd. Dus gooi de handdoek niet zo snel in de ring, maar herinner beiden regelmatig aan de reden van uw besluit: die overdonderende liefde die u voor elkaar voelde.

Mocht zijn (of uw) gedrag veranderd zijn na het delen van uw huis, bespreek dat dan rustig en eerlijk met in uw gedachten de basis van uw relatie: verliefdheid waar niet aan te ontkomen was. Er wordt niet voor niets gezegd dat liefde een werkwoord is; dus aan het werk! Ik hoop dat u er zo samen uitkomt en nog een lange, respectvolle en begripvolle relatie met elkaar mag ervaren.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren