Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Waarom mediteren ook iets voor ú is

Mediteren… mindfulness… u heeft er waarschijnlijk wel van gehoord.Maar wat is het precies en wat kun je ermee? Maar wat is het precies en wat kun je ermee? Coach en trainer Gladys Nurmohamed left uit waarom juist senioren hier baat bij kunnen hebben.

Bij mindfulness gaat het erom dat je jezelf traint om met aandacht in het hier en nu te leven. Je bent wat bewuster van je omgeving, waardoor je niet op de automatische piloot met je gedachten in het verleden of in de toekomst bent. Eigenlijk is mindfulness aandachtstraining. Wat levert het je op?

“Meer rust, je weet beter wat je wilt en hebt meer plezier in het leven. Uiteraard lost het niet je problemen op, maar je leert er wel anders mee om te gaan”, legt Gladys Nurmohamed van ‘Vitaliteit 360’ uit.

Waarom is mindfulness juist voor senioren goed? “Ouder worden gaat vanzelf, maar is niet altijd makkelijk. Je fysiek gaat langzaam achteruit. Door dagelijks te oefenen kan mindfulness bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven en leer je constructief met ‘ouderdomskwaaltjes’ om te gaan.” Gladys geeft twee oefeningen om kennis te maken met mindfulness. U ziet ze hieronder!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren