Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik ontving een NL-Alert, maar mijn huisgenoot die naast me zit niet. Hoe kan dat?

Beeld: NL-Alert

U ontvangt een NL-Alert bij een noodsituatie bij u in de buurt. Denk aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet uw mobiele telefoon aan staan. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u wel een NL-Alert ontvangt en uw partner niet. Deze video legt precies uit hoe het kan.

Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiele telefoon opgeladen zijn én aanstaan. NL-Alert wordt alleen tijdens de noodsituatie verstuurd en komt niet binnen wanneer u uw mobiele telefoon op een later moment weer aanzet. NL-Alert werkt daarmee anders dan een sms-bericht of voicemail. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. Om een NL-Alert te ontvangen is het dus belangrijk dat uw mobiele telefoon aanstaat. Maar hoe kan het dat u wel een NL-alert ontvang en uw partner, naast u op de bank, niet?

Bron(nen): PlusOnline / Rijksoverheid

Geschreven door: Franca van Dalen

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren