Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Opgepast bij geld pinnen!

Criminelen hebben een nieuwe variant op een oude truc verzonnen om geld te stelen bij geldautomaten. Ze zetten een nep-uitgifteklep voor de echte klep.

Zo blijft het geld daar steken en krijgt de klant het gepinde geld niet. Zodra de klant wegloopt, halen de criminelen de buit op. Jaren geleden konden criminelen in de automaat een klemmetje plaatsen om het geld te onderscheppen. Nu doen ze dat met een voorzetstuk dat maar één keer te gebruiken is.

Deze nieuwe variant, cashtrapping genoemd, gebeurt volgens Geldmaat nog niet op grote schaal. Maar zij attenderen u er alvast wel op. Hoe herkent u dit? De gelduitgifteklep lijkt veel op de echte klep, maar staat eroverheen. Daardoor is de klep veel dikker. Dit kunt u het beste zien bij het toetsenbord.

Op de foto hieronder kunt u het verschil tussen de echte en de nepversie zien.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren