Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

EEN NIEUWE RELATIE ZIT ER VOOR MIJ NIET IN

Ik heb twee huwelijken achter de rug die beide erg naar in een echtscheiding zijn geëindigd. Mijn behoefte aan een nieuwe relatie is groot, maar ik ben bang weer gekwetst te worden. Ik merk dat ik tijdens afspraakjes met mannen te veel de boot afhoud en mij niet open genoeg opstel. En dat stoot de betreffende heren dan weer af… 

Anouschka

 

Bij reclames voor investeringen waarmee wij onze toekomst fi nancieel willen veiligstellen, staat altijd een heel mooie zin: “In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.”

Daarmee gaan de aanbieders prat op hun positieve investeringen in het verleden en pleiten zich vrij voor eventuele tegenslag in de toekomst. Het lijkt een gek begin van mijn antwoord, maar hiermee wil ik proberen u te laten ‘omdenken’; hun positieve verleden wordt uw negatieve verleden en hun voorzichtigheid voor de toekomst wordt uw hoop. U krijgt van mij dus een nieuwe ‘reclame’ voor uw liefdesleven: “Dat uw liefde in het verleden niet zo mooi was, wil niet zeggen dat dat in de toekomst ook zo zal zijn.”

Daarmee wil ik zeggen dat u zich absoluut niet moet laten leiden door negatieve ervaringen in uw verleden, ondanks dat u waarschijnlijk heel erg twijfelt aan uw mensenkennis waardoor u een muur om u heen heeft gebouwd. Feit is dat mensen veranderen in de loop der tijd. Of dat rafelige randje er al in zat zonder dat u het in de gaten had vanwege verliefdheid, of dat het zich heeft ontwikkeld zonder dat u er erg in had: mensen kunnen veranderen door omstandigheden waar wij vaak part noch deel aan hebben.

Waar ik u wel voor wil waarschuwen is té graag een nieuwe relatie willen. Dat zorgt ervoor dat u wellicht (weer) genoegen neemt met iemand die uw liefde niet waard is. Ga eerst een fi jne relatie met uzelf aan, wees gelukkig zonder partner, heb vertrouwen in de toekomst en als u dan weer een man ontmoet, staat u sterk genoeg om de signalen te herkennen waardoor u zich terugtrekt, of juist het lef heeft het avontuur weer aan te gaan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren