Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ARTIS opentnieuw museum

ARTIS in hartje Amsterdam wil meer zijn dan een dierentuin en in dat beleid past de heropening vanhet ‘GrooteMuseum’, waarbezoekers wordengeprikkeld om met andere ogen naar de wereld om zich heen te kijken.

Daarbij gaat het met name over de verbondenheid en samenhang met alles dat leeft. Het monumentale pand, dat voor dit doel duurzaam werd gerenoveerd en vernieuwd, dateert uit 1855. Toen stond de bovenverdieping vol vitrines en kasten gevuld met objecten; van schelpen tot schedels en van preparaten tot skeletten. De ingang van het museum is gelegen aan het vrij toegankelijke Artisplein.

Eerder opende ARTIS in een ander gebouw al Micropia, een permanente tentoonstelling over de onzichtbare wereld van micro-organismen. Dan is er ook nog het Planetarium, waar bezoekers een ruimtereis kunnen maken. Buiten op de binnenplaats bij café-restaurant De Plantage is het terras aanzienlijk vergroot. Een toplocatie voor een verfrissing of versnapering, met een uniek uitzicht op volières met actieve lepelaars en kluten.

vanaf 12 mei artis.nl 020-5233670

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren