Abonnementen service: 035 - 2019505

Vijf parken en tuinen in Parijs

Parijs herbergt een flink aantal parken en tuinen. Reisredacteur Thijs Joosten woonde zelf jarenlang in de Franse hoofdstad. Hij geeft vijf tips, waarvan vier verrassende.

1. Sorbonne
De Universiteit van Sorbonne was tot 1970 dé universiteit van Parijs, en is later opgedeeld in meerdere universiteiten. Het oude gebouw van Sorbonne bevat een tuin die bedoeld is voor de studenten van de faculteit farmacologie, maar ook bezoekers zijn welkom. In de tuin groeien geneeskrachtige planten uit de hele wereld.

1 rue Victor Cousin, 5e arrondissement

 

2. Promenade Plantée
Dit park is aangelegd op het talud van een voormalige spoorlijn. Het unieke van Promenade Plantée is volgens Thijs dat het park erg smal is, maar wel zeer lang. De bezoeker kan blijven lopen, tot de 4,7 kilometer voorbij zijn.

12e arrondissement

 

3. Parc André Citroen
Parc André Citroen is aangelegd op het voormalige terrein van een Citroën-fabriek. Na sluiting van de fabriek werd een futuristisch park aangelegd van 14 hectare grond, waar begroeiing, steen, glas en water samenkomen tot een geheel. Een ‘zwarte tuin’, een ‘witte tuin’, een ‘tuin in beweging’ en ‘seriële tuinen’. In het hart van het park kunnen bezoekers een luchtballon in. Deze zorgt op 150 meter hoogte voor een schitterend uitzicht.

2 Rue Cauchy, 15e arrondissement

 

4. Jardin Atlantique
Ook adviseert Thijs ons Jardin Atlantique. Dit is een park op het dak van het TGV-station Montparnasse, waar bezoekers ook kunnen tennissen en pingpongen. Daarnaast bevat Jardin Atlantique speciaal voor de kinderen een speelplaats.

1 Place des Cinq Martyrs du Lycée Buffon, 15e arrondissement

5. Jardin de Luxembourg
Parijs is de stad van de liefde, zegt men. Jardin de Luxembourg is volgens Thijs een onmisbaar park voor de tortelduifjes, waar u heerlijk doorheen kunt slenteren. Overal staan metalen stoeltjes om te genieten van de rust. Het park is eigendom van de senaat, bevat 23 hectare grond en herbergt honderd standbeelden.

6e arrondissement

 

Bron: PlusOnline
Redacteur: Thijs Joosten / Yannick La Gordt Dillié

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren