Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Drumsleutels in alle soorten en maten

Frans Verdonschot (71) uit Asten-Heusden in Noord-Brabant verzamelt drumsleutels.

Die worden gebruikt om een drumstel te stemmen. Het zal u niet verbazen dat Frans ook al 55 jaar drumt. “Van 1967 tot 1987 speelde ik in de coverband After Five met soms wel drie tot vier optredens per week.

Nu drum ik in de groep Deger. Dat is dialect voor ‘steeds opnieuw’. We spelen een soort dialect blues. Mooi man.” Er schijnen heel veel soorten drumsleutels te zijn. Frans, die ook nog drie halve dagen per week als vrijwilliger gehandicaptenwerk verricht, zegt: “Elke fabriek van drumstellen heeft zijn eigen sleutels, maar je kunt ze ook met de naam of de foto van beroemde drummers kopen of met de naam van een organisatie.

Ik heb er een stuk of 200 en hoef er meestal slechts een paar euro voor te betalen of ik krijg ze voor niets. Maar in Tsjechië is er iemand die er 950 heeft. Dat is pas een verzameling.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren