Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ADA MET HAAR SCHAPENDOES SEPPE: ‘Hij haalt ook kwaj ongensstreken uit’

“Wij hebben de leukste hond van Nederland!”, roept Ada Alderse Baas- Ris (66) uit De Cocksdorp, voormalig leidinggevende in een ziekenhuisapotheek, over haar Schapendoes Seppe (3).

“Hij is speels, lief, humoristisch, alles wat een hond leuk maakt. Wij hebben bewust gekozen voor dit ras, omdat deze honden heel gezellig en sociaal zijn. Onze vorige hond, een Spaanse herder, was dat helemaal niet. Die was wel lief tegen ons, maar moest niks van andere mensen hebben.

Die wilde ook niet geaaid worden. Seppe juist wel! Het is een blauwschimmel Schapendoes, met een heel lief wit hartje op zijn rug. Het is een hele gevoelige, emotionele hond. Toen we hem zagen bij de fokker, was het meteen liefde op het eerste gezicht. Het is geen doetje hoor, want als hij de kans krijgt, is hij soms ook een beetje stout. We wonen dichtbij het strand; als ik hem daar uitlaat en hij ziet vissers bezig in de branding, dan wil hij nog weleens naar hun rugzak rennen en daar tegenaan plassen. Gewoon een beetje een kwajongensstreek.

Soms heeft hij het al gedaan voordat ik het in de gaten heb. Maar al zijn stoute streken kan ik hem makkelijk vergeven. Seppe is meer dan een hond voor me. Ik zeg altijd: we hebben vier kinderen en Seppe is er daar één van. Ik moet er niet aan denken dat hij ooit doodgaat. Daarom krijgt hij er volgend jaar een maatje bij. Ook een Schapendoes. Zo zitten we straks in elk geval nooit zonder. Want die stilte in huis, daar kan ik niet tegen…”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren