Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Terug naar kantoor?

Als het weer mag, gaan we dan ook echt direct massaal terug naar onze kantoor? Of blijven we toch nog even thuis aan het werk? Wellicht rolt er een combinatie van deze mogelijkheden uit?

Jonge mensen hebben het sociale contact op de werkvloer het meest gemist. Ouderen daarentegen waarderen de rust van het thuiswerken. Ook zeggen gemotiveerde thuiswerkers een veel hogere productie te hebben dan op kantoor. Want daar is te veel afl eiding. Bijna één op de vier werknemers wil in de toekomst grotendeels thuis kunnen blijven werken, blijkt uit onderzoek van TNO. Deze resultaten worden bevestigd door een peiling van managementadviesbureau Advanced Workplace Associates onder tienduizend werknemers wereldwijd.

Maar drie procent wil vijf dagen per week terug naar kantoor. Daartegenover staat een groep van 86 procent die minstens twee dagen per week vanuit huis wil blijven werken. De verwachting is dat de mengvorm van kantoor- en thuiswerk zal standhouden. Die is ook al in diverse CAO’s vastgelegd. In andere bedrijven gelden informele regels. Maar er zullen zeker nieuwe afspraken moeten komen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren