Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vingerhoedjes met een verhaal

Nienke Hoekema (85) uit Sneek verzamelt vingerhoedjes. De Friezin zoekt vooral vingerhoedjes met opschriften van steden en dorpen. “Bij elk bezoek aan een plaats speur ik in een souvenirwinkel of VVV-winkel naar een hoedje dat ik nog niet heb”, vertelt ze.

“Ook kennissen en familie nemen weleens een vingerhoedje mee uit verre buitenlanden.” Maar het zelf zoeken en aanschaff en vind ik toch het leukste”, aldus Nienke. “Ik begon een jaar of twintig geleden te verzamelen tijdens een vakantie in Duitsland.” Haar collectie bevat ruim 250 porseleinen vingerhoedjes.

In de woning is een speciale vitrine ingericht voor de verzameling, waarin vele stadswapens zijn te zien, maar ook de Elfstedentocht, de Loreley en Keulse Dom. “Zij vormen een tastbare herinnering aan leuke tripjes”, vertelt de kwieke Nienke. De krenten in de pap zijn de vingerhoedjes met het complete Aap-Noot-Mies en de vroegere Nederlandse bankbiljetten. “Een vingerhoedje met het logo van mijn Omroep MAX ontbreekt. Dat zou prachtig zijn.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren