Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Plan uw uitgaven

Het is verstandig om in de eerste maand van het jaar een plan te maken voor uw inkomsten en uitgaven. Zo houdt u controle over uw fi nanciële situatie. Het Nibud biedt op zijn website een formulier aan met een jaarbegroting.

U hoeft alleen maar de velden in te vullen om zicht te krijgen op uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Hoeveel gaat naar de hypotheek, elektriciteit, water en abonnementen? Bepaalde uitgaven heeft u maar eens per kwartaal.

Maar als u dat bedrag deelt door drie, ziet u wat u er per maand aan kwijt bent. Maak een aparte categorie aan voor uw boodschappen. Hoeveel wilt u per week of maand daaraan uitgeven? Vergeet ook niet om geld te reserveren voor lokale belastingen of uw waterschapsbelasting. Geleidelijk aan ontstaat nu uw jaarplan. En vergeet niet: daar moet ook plek zijn voor leuke dingen, zoals reizen en kleding. Succes!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren