Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Museumdirecteuren geven online college

In een nieuwe online collegereeks van tien afleveringen delen directeuren van bekende Nederlandse musea hun liefde voor rococo, neoclassicisme, romantiek, romantisch realisme, impressionisme of art nouveau met de mensen die thuis achter hun tv, iPad of computer willen meekijken.

Eerdere series lezingen over moderne kunst en over de Hollandse meesters uit de 16de en 17de eeuw bleken een groot succes en trokken veel virtuele bezoekers. De museumdirecteuren gaan nu dieper in op de 18de en 19de eeuw, een periode van ongekende vernieuwing in de beeldende kunst.

De opzet van de presentaties kent een levendig karakter, waarbij volgers vragen mogen stellen. Terugkijken kan ook. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Vereniging Rembrandt en Centraal Museum Utrecht.

15 febr. t/m 10 apr. theschoolofl ife.com/amsterdam

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren