Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een muur vol herinneringen

Aukje Wijbenga (81) is een charmante dame uit Etten-Leur. Vanaf haar dertiende maakt ze al kleding en ze bleek over gouden handjes te beschikken. Ze was amper zestien jaar toen ze van haar oma een oude naaimachine kreeg en ook kleding voor anderen ging maken. Dat heeft ze bijna zestig jaar, tot haar 75ste, volgehouden.

“Ik heb honderden kledingstukken gemaakt. Maar trouwjurken zijn en waren mijn specialiteit. Ik heb er zo’n tachtig vervaardigd. Meestal ging ik eerst met de aanstaande bruid ergens stof kopen. Het is zo mooi om bruidjes te kleden voor de belangrijkste dag in hun leven.

Van veel bruids paren heb ik een foto en al deze foto’s hangen in de gang van ons appartement. Dat is mijn muur vol herinneringen. Mijn prachtige kleindochter van vijftien jaar heeft me gevraagd ook een trouwjurk voor haar te maken als het zover is. Ik weet niet of ik dat haal, maar wat zou dat prachtig zijn.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren