Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ZIJ WEIGEREN MET KERSTVEGETARISCH TE KOKEN

Goede vrienden hebben ons uitgenodigd om Eerste Kerstdag bij hun thuis voor ons te koken. Toen wij aangaven dat wij sinds een jaar alleen nog vegetarisch eten, werd dat min of meer weggelachen: “Het wordt weer kalkoen hoor! Joh, één keertje zondigen is toch niet zo erg?” Maar het gaat ons om het principe. En we snappen ook niet dat zij weigeren met onze vegetarische levenshouding rekening te houden.Dan maar de uitnodiging afslaan?  John en Ellen

Wat jammer dat ze dat niet willen doen. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel een beetje. Een goede vegetarische (kerst)maaltijd bereiden is niet voor iedereen weggelegd.

Bovendien zijn veel mensen gestrest met Kerst en is dat kerstdiner een ultieme uitdaging. Om dan extra vegetarisch voor twee personen te koken is te veel gevraagd. Wellicht dat zij een kant-en-klare kalkoen kopen bij de slager, die in de oven doen, wat groenten erbij, wat compote en lekkere aardappeltjes… et voilà: het kunstje is gefl ikt. Als u dermate principieel bent qua vleeseten dat u het ook niet kunt aanzien dat er een kalkoen op tafel wordt gezet, dan rest u maar één ding en dat is afzeggen.

Dat maak ik echter niet op uit uw brief. U kunt dus aangeven dat u graag wilt komen en hen vragen of ze er bezwaar tegen hebben dat u voor uzelf van tevoren thuis iets bereidt. Dan kan dat ter plekke opgewarmd worden. Vraag dan ook even wat voor voorgerecht ze maken, want dat kunt u daar ook rekening mee houden. Of u biedt aan het voorgerecht (dat uiteraard vegetarisch is) voor uw rekening te nemen. Volgens mij zijn zo alle problemen opgelost en kan iedereen genieten van een gezellige Eerste Kerstavond in goed gezelschap!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren