Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wandelnetwerk nu voor heel Noord-Holland

Het Wandelnetwerk Noord-Holland is een digitale dienstverlening die mensen de gelegenheid biedt op een websitepagina zelfstandig een wandelroute samen te stellen en er dan individueel op uit te trekken.

Gekleurde pijlen wijzen de weg en een app met locatievoorzieningen op de telefoon is handig voor onderweg. Het systeem werd tien jaar geleden rond Alkmaar geïntroduceerd. Sinds kort is zo goed als de hele provincie voorzien van de bewegwijzering, die bestaande routes en ommetjes met elkaar verbindt. In zeven regio’s gaat het om totaal 3.500 kilometer. Steeds meer mensen maken gebruik van het wandelnetwerk.

De beperkingen door de coronamaatregelen leverden een bezoekerspiek op; de teller voor 2021 staat bijna op een miljoen gebruikers, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. wandelnetwerknoordholland.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren