Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Wat vliegt daar?

Met een roodborstje lukt het nog wel, maar de boomkruiper of koperwiek wordt al een stuk ingewikkelder. In de aanloop naar de Nationale Tuinvogeltelling eind januari biedt Vogelbescherming Nederland het publiek online een gratis beginnerscursus aan om vogels in de eigen achtertuin te kunnen herkennen.

Boswachter Camilla Dreef en vogelkenner Nico de Haan, beiden bekend van tv, zijn de docenten. In tien lessen wordt ingegaan op uiterlijk, gedrag en geluid van tuinvogels. Camilla en Nico geven tips, er zijn fi lmpjes en met ezelsbruggetjes wordt het gemakkelijker vogels te benoemen. Een wandeling rond het eigen huis krijgt met die kennis een andere dimensie. Vogelbescherming Nederland is altijd erg blij met de waarnemingsgegevens van het publiek. Door die informatie ontstaat een beter beeld van het gedrag en de aanwezigheid van vogels in Nederland.

Een zinvolle aanvulling op het wetenschappelijk onderzoek. vogelbescherming.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren