Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Sommigen noemen het een wonder’

Naam: Rob Brouwer
Geboren: in 1949 in Utrecht
Woonplaats: Hoevelaken
Beroep: Rob was langdurig werkzaam als salesmanager bij een machinefabriek. Later richtte hij een eigen fabriek op, die puntlasmachines vervaardigde.

Mijn twee dochters Joska (45) en Carlie (41) betekenen heel veel voor mij. Toen ze zeven en drie jaar oud waren, kreeg ik een aantrekkelijke baan aangeboden, waarvoor ik maandelijks zo’n twee weken in het buitenland moest verblijven. Vaak stopten zij dan voor het vertrek lieve briefjes of tekeningen in mijn bagage, soms vergezeld van een rolletje drop of snoep. Op een dag had Carlie een zelfgemaakt poppetje in mijn bagage gelegd.

“Een gelukspoppetje dat je in dat verre land misschien wel nodig hebt”, schreef ze erbij. Het ontroerde me enorm. Sindsdien reisde het in mijn toilettas mee, zodat ik het onderweg altijd bij me had. In 2005 besloot ze met haar vriend naar Nieuw-Zeeland te emigreren, waar hij bij een boerenbedrijf ging werken.

Omdat ik meende dat ze wel wat geluk konden gebruiken, stopte ik het poppetje in haar bagage. Hun vertrek was een traumatische gebeurtenis, wéér was de afstand tussen ons groot. Eind van dat jaar werd bij mij een uitzaaiing van darmkanker vastgesteld, waaraan ik in 2002 was geopereerd. Kort na ons emotionele telefoongesprek daarover stuurde ze mij per expresse-zending het gelukspoppetje terug, met een briefje waarop stond: “Paps, je hebt het nu even harder nodig dan wij.” De operatie verliep succesvol. Toch kwam de kanker terug in 2007. Na de operatie, gevolgd door een chemokuur van zes maanden, bleken er in 2009 toch weer uitzaaiingen te zijn, waarna weer een operatie volgde.

Inmiddels ben ik alweer twaalf jaar schoon. Sommigen noemen het een wonder. Ik noem het geluk. Héél veel geluk. Of het gelukspoppetje er iets mee te maken heeft? Ik wil graag geloven van wel. In ieder geval blijft het voor de rest van mijn leven in mijn toilettas zitten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren