Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Alles over Willy en Willeke

Ronald van den Ancker verzamelt al meer dan veertig jaar alles, maar dan ook alles over Willy en Willeke Alberti. “Het begon eind jaren zeventig toen ik wat knipsels van mijn tante ontving over Nederlandse popsterren. Daarna raakte ik in de Amsterdamse platenzaak van Tonny, de broer van Willeke, aan de praat.

In de kelder hadden ze dozen met ongesorteerde knipsels over beide carrières. Willy vroeg mij de boel in kaart te brengen en zo is het begonnen.” Ronald werd kind aan huis bij de Alberti’s. Hij reed Willeke naar optredens en bij haar thuis deed hij een deel van de administratie.

“Het knipselarchief werd groter en groter, omdat Willeke al meer dan 65 jaar op de planken staat. Het meeste heb ik dubbel. Een archief voor mij en bij Willeke staat een verzameling op zolder. We willen het graag onderbrengen in een artiestenmuseum met andere archieven van bijvoorbeeld Anneke Grönloh en Ria Valk, maar vind maar eens iemand die dit wil initiëren.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren