Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE KAT VAN JANNY: ‘De liefde die je terugkrijgt is onbetaalbaar!’

“Om wat aanspraak te hebben tijdens de donkere winteravonden haalde ik op 2 januari 2017 een oudere poes uit het asiel. Zij miste één van haar achterpootjes en had daardoor minder kans om geplaatst te worden”, vertelt Janny Zwart (79) uit Wieringerwerf.

“Met wat aanpassingen in huis heb ik ruim vierenhalf jaar veel liefde van haar ontvangen en was het een groot verlies toen ik haar afgelopen augustus in moest laten slapen. Toch ontstond al gauw de behoefte om weer een kat om me heen te hebben. Inmiddels is kater Jelle (7) in mijn leven gekomen. Zijn bazin was overleden en hij kwam bij mij via Stichting Herplaatsing 4EverHome.

Die mensen zorgen voor opvang en herplaatsing van dieren waar door omstandigheden niet meer voor gezorgd kan worden. Jelle is, net als veel spierwitte katten, doof. Ik zie het als een uitdaging om met zijn beperking samen toch een gelukkig leven te hebben. Hij mocht eerst een maand op proef bij me wonen, maar vanaf dag één wist ik dat ik dat hij nooit meer weg hoeft. Het is meer dan de moeite waard een dier met een beperking in je hart te sluiten, de liefde die je terugkrijgt is onbetaalbaar! Als hij in een speelse bui als ‘Snelle Jelle’ door het huis rent, voel ik me zo blij en rijk met hem!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren