Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De kleurenpracht van knikkers

Al van jongs af aan is Roel Rogmans uit Arnhem gefascineerd door de kleur van knikkers. Het verzamelen ervan begon dan ook al in zijn kindertijd en dat is heel lang geleden.

“Overal waar we kwamen, werd uitgekeken naar een nieuwe soort”, vertelt hij. “En ofschoon er tegenwoordig bijna nooit meer nieuwe soorten worden gemaakt, ben ik nog steeds op zoek. Intussen heb ik zo’n 150 kleine en grote potten en glazen met daarin de diverse soorten. Zij staan werkelijk door het hele huis verspreid en ik kijk elke dag naar de kleurenpracht.” Roel spaart het liefst onbeschadigde knikkers in allerlei maten. Dus ook bonken en stuiters.

Tot de verbazing van de verslaggever ruilt hij nooit met anderen. “Ik heb nooit op internet gekeken of die er zijn. Wat zegt u, zijn er heel veel knikkerverzamelaars wereldwijd? Oh, dan ga ik eens kijken op mijn computer. Misschien kan ik mijn collectie dan alsnog uitbreiden. Hartelijk dank voor de tip.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren